Met meer dan 140 jaar ervaring op het gebied van ejectortechnologie, biedt Körting Hannover AG uiterst efficiënte en betrouwbare oplossingen voor de scheepsbouwindustrie. Körting-ejectoren worden gebruikt in een breed scala van scheepsbouwtoepassingen waar lage investeringskosten, eenvoud in ontwerp, onderhoudsvrije werking en betrouwbaarheid belangrijk zijn.

Ejectoren zijn zelfaanzuigende, fluïde apparaten die worden gebruikt voor afzuiging, pompen, evacuatie, menging of afvoer van vloeistoffen, gassen, dampen of vaste stoffen. Ze worden aangedreven door vloeistoffen, gassen of dampen, zodat de uitwerper geen elektrische of mechanische aandrijving, dynamische pakkingen of bewegende delen heeft. Daarom zijn ze relatief ongevoelig voor vervuiling en absoluut veilig tegen drooglopen. Aan boord van schepen ejectoren worden voornamelijk geprobeerd en getest als bilge en ballast-ejectoren. Ze kunnen worden gebruikt voor de ballasttanks, de bilges, de machinekamer, de kettingkasten, de boegschroeven, de kofferdammen, de voorpiek enz. Ejectoren worden ook gebruikt bij het hanteren van grijs of zwart water.

Alle Körting-ejectoren zijn op maat gemaakt volgens de feitelijk vereiste prestatiegegevens. Het individuele ontwerp kwalificeert ons om oplossingen te vinden, zelfs voor extreem speciale vereisten; met andere woorden, onze ejectoren worden precies ontworpen voor uw toepassingsgebied. Een uitgebreid systeem voor assemblage van eenheden stelt ons ook in staat onze ejectoren aan te passen voor alle standaard verbindingstypen. Door hoogwaardige materialen te gebruiken, zijn Körting-ejectoren volledig bestand tegen de chemische aanval van elk medium. Onze ejectoren hebben zelden onderhoud nodig en ze zijn altijd klaar voor gebruik.

Lage investeringskosten, een ontwerp op maat en onderhoudsvrije werking moeten essentiële argumenten zijn voor alle scheepvaartmaatschappijen en scheepsontwerpers om de bedrijfskosten te verlagen en 100% beschikbaarheid van het systeem te garanderen. Een op maat gemaakte bilgeverteller betekent dat het verbindingsbuissysteem ideaal kan worden aangepast om ook de kosten in de omgeving van de ruimuitwerper te verminderen, die onderdelen zoals leidingen, kleppen, fittingen en andere omvat. Een project-gerelateerd ontwerp dat vrij is van cavitatie zorgt voor duurzaamheid en uiteindelijk kan een Körting-uitwerper de levensduur van het schip overleven. Het is altijd de moeite waard om meer aandacht te besteden aan het ontwerp van de ejectors, met name als het gaat om gewichtsbesparing en bijgevolg een vermindering van het energieverbruik van de bilgejector zelf.

Körting Hannover AG is het toonaangevende bedrijf van uitwerptechnologie in de scheepsbouwindustrie en tegelijkertijd de oudste fabrikant van ejectoren. Onze jarenlange ervaring in productie en een continue R & D zijn de basis van ons succes.

Hoe werkt het?
De statische druk aan de inlaat van een uitwerper wordt omgezet in kinetische energie en dit weer in de statische druk bij de uitlaat. Zoals een gevolg is dat een lagedrukgedeelte in de uitwerper een zuigeffect creëert. Het verschil tussen de lage druk en de statische druk aan de uitlaat beschrijft de afleverkop van een uitwerper. De functionaliteit van Jet bilge ejectoren is uitsluitend gebaseerd op vloeistofdynamica. Zeewater van het eigen FiFi- of ballastsysteem van de schepen wordt onder druk in de aandrijfverbinding (T) van de ejector gebracht. Het bewegende mondstuk (1) zet de statische druk om in hoge snelheid. Dientengevolge wordt een gedefinieerd lagedrukgedeelte stroomafwaarts van het bewegende mondstuk (1) gevormd. De zuigstroom kan via de zuigaansluitingen (S) worden aangezogen. Motief en zuigstroming mengen zich bij de inlaat van de mengdoorgang (2) door middel van impulsuitwisseling. Vervolgens vertraagt ​​de snelheid van de gemengde stroom in de diffusor (3). De kinetische energie van de gemengde stroom wordt omgezet in statisch druk weer aan de uitlaat van de uitwerper (D).  Getekend tot een curve zou de snelheid en drukgradiënt langs een uitwerper bijna tegengesteld zijn. Dat betekent dat een toename van de stroomsnelheid binnenin zal resulteren in een afname van de systeemdruk en vice versa. De snelheidsgradiënt in een ejector van rood (hoge snelheid) naar groen (lage snelheid) wordt geïllustreerd in de bovenstaande afbeelding. Dit abstract geeft mogelijk een idee van de functionaliteit van een ejector. De efficiëntie is echter altijd verborgen in het detail. Alleen een aangepast ontwerp voor het specifieke toepassingsgebied biedt de mogelijkheid om kosten en energie te besparen.

Toepassingen
Körting Hannover AG ontwerpt, produceert en levert een breed scala aan ejectoren, ongeacht het toepassingsgebied of welke materiaalkwaliteit of ontwerp vereist zal zijn.

Vloeistoffen verpompen
Vloeibare straalvloeistofejectoren, gebruikt voor het bilgen, strippen of ballasten van bilges, ballasttanks, machinekamers, kettingsloten, boegschroeven, kofferdammen, voorpieken, enz.

Bevloei stoffen
Vloeistof- of gasstraal-vloeistofejectoren, gebruikt voor het transport van vaste stoffen zoals filtermateriaal, zandgruis, grind, poeders, enz. Of om suspensies in offshore-technologie te mengen. Gassen samenpersenVloeibare straalgascompressoren, gebruikt voor de veredeling en vermenging in biologische rioolwaterzuiveringsinstallaties. Vloeistoffen verwarmenStoomstraal-vloeistofverwarmers, gebruikt voor het verwarmen van vloeistoffen. Deze speciale typen verwarmers dienen b.v. voor de werking van zeewaterverdampers of voor de verwarming van waswater.

Ventileren
Vloeibare straalventilatoren, gebruikt voor het ventileren van lege ruimtes en laadruimten of om CO2-gassen af ​​te voeren in geval van nood.

Evacueren
Vacuumejecteurs voor vloeistof, gas of stoom, gebruikt voor het evacueren van allerlei technische systemen. Deze ejectoren dienen b.v. voor het ontgassen van baggerschepen of voor het opstarten van de evacuatie van mechanische pompen. Ontwerp, R & D en productie in HannoverOntwerp, R & D en productie van onze ejectors worden uitsluitend gedaan in onze fabriek op het hoofdkantoor in Hannover, Duitsland. Daarom is een nauwe samenwerking tussen theorie en praktijk gegarandeerd. Het stelt ons in staat om zelfs onconventionele technische oplossingen binnen de kortst mogelijke tijd te realiseren.

Voordelen van Körting ejectoren

Uitgebreide service ter plaatse
Onze agenten in het buitenland en onze projectingenieurs staan ​​te allen tijde tot uw beschikking:
• tijdens aanbesteding/ projectplanning
• tijdens ontwerp/ fabricage/ inspectie
• tijdens de orderverwerking
• after-sales service

Erkend door alle bekende rederijen
Körting bilge ejectors zijn sinds 1871 sterk verbonden met de scheepsbouwindustrie.De volgende schepen worden beschouwd als onze oudste referenties:• De wereldwijd oudste peddelsteamer, de "HJELEN". Ze is geregistreerd in Silkeborg en is sinds 1892 in constante dienst.• Het oudste zeevarende passagiersschip met een kolengestookte stoomketel, het stoomschip "SCHAARHÖRN". Ze is geregistreerd in Hamburg en is sinds 1908 onafgebroken in dienst.

Projectgericht ontwerp
Het individuele ontwerp van onze ejectoren resulteert in een minimaal energieverbruik bij maximale zuigprestaties. Daarom zijn onze ejectoren ontworpen voor de meest effectieve grootte. Een op maat gemaakte bilgeuitwerper betekent dat het verbindingsbuissysteem ideaal kan worden aangepast om ook de kosten in de omgeving van de ruimuitwerper te verminderen, die onderdelen zoals pijpleidingen, kleppen, fittingen en andere omvat.

Gebruik zonder cavitatie
Het op maat gemaakte ontwerp van onze ejectors maakt een bewerking met een laag geluidsniveau mogelijk zonder cavitatie binnen het volledige bereik van de gespecificeerde prestatiegegevens.  Optioneel flensontwerpOm de montage te vergemakkelijken zijn onze standaard ejectoren voorzien van losse flenzen. De tegenflenzen aan de kant van het leidingsysteem hoeven niet te worden afgesteld. De flensafmetingen kunnen worden geboord volgens EN, ASME, JIS, VG of elke andere flensnorm.

Optionele verbindingstypen
Dankzij ons uitgebreide assemblagesysteem kunnen we onze ejectoren op elke gewenste manier aanpassen. Ons assortiment omvat onder andere draadaansluitingen, slangkoppelingen zoals Storz, Guillmin, enz. Of rechte buisuiteinden voor snelkoppelingen zoals Straub-Grip, Norma, enz.

Keuze van materiaalkwaliteit
Om economische redenen zijn onze standaard ejectoren gemaakt van zeewaterbestendig gegoten brons (CC480K/ CC483K) of alternatief gietijzer (GJS/ GJL). In het geval van speciale vereisten kunnen wij echter speciale ontwerpen in elke andere materiaalkwaliteit leveren.

Hoge standaard voor materiaalkwaliteit
Onze ejectoren zijn gemaakt van hoogwaardige gegoten bronsmaterialen (CC480K / CC483K) die volledig bestand zijn tegen de chemische aanval van zeewater. Bovendien leveren deze materialen de hoogste sterkte-eigenschappen met een laag gewicht. De uitstekende eigenschappen van deze materialen worden ook geregistreerd door verschillende schok- en trillingstests en zelfs explosietests die zijn uitgevoerd voor militaire projecten.

Uitgebreide documentatie
Onze documentatie bevat gedetailleerde bedieningsinstructies, technische specificaties, prestatiecurven, montagetekeningen en specifieke testverslagen van het werk. Bovendien kan rekening worden gehouden met eventuele speciale vereisten van de scheepswerf of een certificatie-instelling.

Uitgebreide voorraad
Een uitgekiend montagesysteem voor de unit zorgt voor langdurige bezorgservice voor al onze ejectoren. Daartoe biedt onze uitgebreide voorraad reserveonderdelen een zo kort mogelijke levertijd voor alle reserveonderdelen. Ondersteuning voor scheepsontwerpers Ter ondersteuning van uw piping-ontwerpafdeling tijdens de projectplanning kunnen technische databladen als PDF-bestand en 3D-wireframe-modellen als DXF-bestand worden aangeleverd.

Laatste inspecties
Na voltooiing zijn al onze ejectors onderworpen aan een uitgebreide eindinspectie, inclusief algemeen visueel onderzoek, dimensionale controle en hydrostatische druktesten. Op verzoek van de klant kunnen prestatietests van de feitelijke bedrijfsomstandigheden of opnames van speciale karakteristieken en verschillende andere tests worden uitgevoerd voordat de verzending plaatsvindt. Indien nodig kunnen alle tests en onderzoeken worden uitgevoerd onder toezicht van een officiële instantie of classificatiebureau.

Classificatie
Onze ejectoren zijn gebouwd om te voldoen aan de specifieke eisen van de scheepsbouwindustrie. Dit omvat uiteraard volledige naleving van de regels en voorschriften van alle erkende classificatiemaatschappijen zoals GL, DNV, BV, LR, ABS, RMRS, KR en anderen.

Type ejectoren

Klik hier voor een lijst met de type ejectoren die wij aanbieden en de toepassingen hiervan.